Hulp bij scheiden - Scheidingsmediation | Link Juristen en Mediators Skip to main content

Hulp bij scheiden

Samen aan het werk om een goede basis voor de toekomst te creëren onder leiding van een mediator. Onze LINK mediators zijn gespecialiseerd op het gebied van scheidingsbemiddeling. Ze zijn onafhankelijk, oordelen niet en kunnen helpen met alle (juridische) aspecten van jullie scheiding!

dienst-mediators

Jullie LINK naar de gewenste toekomst apart van elkaar!

LINK kan helpen!

De scheiding goed regelen

Als je gaat scheiden of jullie gaan uit elkaar dan komt er veel op je af. Je krijgt te maken met het aanvragen van de scheiding, de boedelverdeling en mogelijk partneralimentatie. Zijn er kinderen? Dan krijg je ook te maken met een ouderschapsplan en kinderalimentatie. Het is belangrijk deze zaken goed te regelen!

Onze LINK mediators zijn gespecialiseerd op het gebied van scheidingsmediation en kunnen wij jullie uitstekend helpen met alle aspecten van de scheiding. Of het nu gaat om het opstellen van het convenant, het ouderschapsplan, het berekenen van de alimentatie of het verdelen van de boedel. Als neutrale en betrouwbare bemiddelaar begeleiden wij jullie naar passende en duurzame oplossingen.

Maak hier een afspraak voor vrijblijvend en kosteloos intakegesprek!

Afspraak maken

Onze werkwijze

We starten altijd met een eerste vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. We zetten jullie beide aan de mediationtafel. Jullie maken kennis met de mediator en de verwachtingen worden gepeild. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als er van beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten, zal er een eerste mediationgesprek worden ingepland . Voorafgaand aan dit gesprek gaan we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat jullie specifieke hulpvraag beschreven. Ook lees je wat de spelregels van het mediationtraject zijn, zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten en waar willen jullie graag afspraken over maken? Samen maken we een plan van aanpak en bepalen we hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Lees hier meer over onze werkwijze!

Werkwijze bij scheidingsbemiddeling
Contact opnemen!

Meer weten over scheidingsmediation?

Wil je weten of mediation ook geschikt is voor jullie situatie? Bel, mail of app ons dan gerust. Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niets.

Bericht delen:

Vragen over scheidingsmediation

Of neem direct contact op
  • Hoe lang duurt een scheidingsprocedure?

    Dat hangt sterk af van hoe snel en makkelijke jullie samen afspraken kunnen maken? Ook hangt het af van hoe druk het is bij de rechtbank. In de regel is scheiden met een mediator sneller afgerond dan scheiden met advocaten en qua kosten beduidend lager. Meer weten? Neem gerust contact op.

  • Wat zijn de kosten van een scheiding?

    Bij een scheiding krijgt je in elk geval te maken met advocaatkosten en griffierechten. Eventueel kunnen daar kosten bijkomen zoals: kosten van een mediator, kosten voor het opvragen van uittreksels en advieskosten (bijvoorbeeld van een belastingconsulent, accountant of fiscalist). Meer weten? Neem gerust contact op.

  • Hoe voorkom ik een vechtscheiding?

    Een gespecialiseerde mediator biedt ruimte voor emoties en kan het hele scheidingsproces goed begeleiden. Daar zijn ze voor opgeleid. Dankzij deze begeleiding worden (ex-)partners het makkelijker met elkaar eens en wordt voorkomen dat de scheiding omslaat in een onoplosbaar conflict. LINK is gespecialiseerd scheidingsmediator en kan helpen. Meer weten? Neem gerust contact op.

Waar we jullie nog meer mee kunnen helpen!

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!