Kind en scheiden - Link Juristen en Mediators Skip to main content

Kind en scheiden

Er verandert veel in het gezin wanneer jullie gaan scheiden. Voor kinderen is de impact meestal groot. Zij hebben een stabiel thuis nodig en juist dat verandert bij een scheiding. Het is belangrijk en zelfs wettelijk verplicht dat er afspraken worden gemaakt over het gezinsleven ná de scheiding.

dienst-mediators
Uitgangspunt en leidraad

Het ouderschapsplan

Hoe jullie in de praktijk verder gaan als gezin na de scheiding ben je verplicht vast te leggen in een ouderschapsplan. In het ouderschapsplan staan in ieder geval afspraken over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken. Ook maak je afspraken over de manier waarop jullie als ouders elkaar informatie verschaffen en elkaar raadplegen over belangrijke zaken met betrekking tot de kinderen. De verdeling van de kosten van de verzorging en de opvoeding van kinderen is eveneens een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan.

Het is belangrijk dat kinderen weten waar ze aan toe zijn na de scheiding, dat biedt ze stabiliteit. De gemaakte afspraken in het ouderschapsplan en de zorgregeling zijn het uitgangspunt en de leidraad. Maar belangrijker nog is dat jullie als ouders je kind of kinderen aanmoedigen om de band met de familie en vrienden van beide kanten te behouden. Een stabiel netwerk geeft een kind de zekerheid dat hij of zij altijd terug kan vallen op bekende en vertrouwde personen in hun leven.

Jouw LINK naar het beste resultaat!

Bij LINK staat het belang van de kinderen voorop en daarom vinden wij het belangrijk dat wij jullie kunnen begeleiden gedurende het gehele scheidingsproces. Dus of het nu gaat om het opstellen van het convenant of het ouderschapsplan, het berekenen van de kinderalimentatie of de partneralimentatie, LINK juristen en mediators zijn deskundig en ervaren en kunnen helpen met alle aspecten van je scheiding.

Als neutrale en betrouwbare bemiddelaar begeleiden wij jullie naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Wij zetten jullie in de stand ‘toekomstgericht’ en creëren daarbij onpartijdig inzicht in alle aspecten die meespelen zoals jullie eigen belang en verantwoordelijkheid en alle juridische en financiële factoren. Vanuit daar begeleiden we jullie naar een passende en duurzame uitkomst.

Een luisterend oor voor kinderen

Als kinderen behoefte hebben aan een gesprek met een onafhankelijke derde, bieden wij hier ook altijd de gelegenheid toe. In een vertrouwde en rustige omgeving kunnen kinderen dan hun verhaal doen over de scheiding. Het voordeel hiervan is dat er een neutraal en onpartijdig persoon luistert naar de behoeften van jullie kind of kinderen. Anders dan bijvoorbeeld opa en oma en of vrienden die er vaak zelf een mening over hebben. De meeste kinderen ervaren dit soort gesprekken positief. Ze hebben het gevoel dat hun mening er toe doet en vinden het prettig dat er naar hun geluisterd wordt. Deze gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk en kinderen zelf bepalen wat van het gesprek aan de ouders wordt teruggekoppeld.

Gerelateerde diensten

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!