Mediation bij LINK - Diensten | Link Juristen en Mediators Skip to main content

Mediation bij LINK

Onze LINK mediators zijn deskundig en ervaren op het gebied van mediation en gespecialiseerd op het gebied van familiemediation. Wij zetten ons in om in iedere situatie, met elkaar op zoek te gaan naar duurzame en passende oplossingen!

dienst-mediators

Jouw LINK naar een duurzame en passende oplossing!

LINK kan helpen!

Lijkt jullie probleem onoplosbaar?

LINK is ervan overtuigd dat in ieder conflict een oplossing verscholen zit. Eentje die voor alle betrokken partijen passend of zelfs aantrekkelijk is. Wij zetten ons in om met elkaar die oplossing te vinden. Wij zijn onafhankelijk, oordelen niet en fungeren steeds als bemiddelende ‘LINK’.

Onze LINK mediators zijn deskundig en ervaren op het gebied van mediation en gespecialiseerd op het gebied van familiemediation.

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek!

Afspraak maken

Onze werkwijze

We starten altijd met een eerste vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. We zetten dan alle betrokken partijen aan de mediationtafel. Iedereen maakt kennis met de mediator en de verwachtingen worden gepeild. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als er van beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten, zal er een eerste mediationgesprek worden ingepland . Voorafgaand aan dit gesprek gaan we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat de specifieke hulpvraag beschreven. Ook lees je wat de spelregels van het mediationtraject zijn, zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten en waar willen jullie graag afspraken over maken? Samen maken we een plan van aanpak en bepalen we hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Contact opnemen!

Meer weten over mediation?

Wil je weten of mediation ook geschikt is voor jullie situatie? Bel, mail of app ons dan gerust. Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niets.

Bericht delen:

Vragen over mediation

Of neem direct contact op
  • Hoe lang duurt een mediationtraject?

    De tijd die nodig is hangt sterk af van de complexiteit van je conflict en de eigen deelname van partijen aan het proces. Hoe actiever en constructiever partijen deelnemen, hoe sneller het conflict kan worden opgelost. Meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact op.

  • Wat kost mediation?

    Iedere mediator stelt zijn eigen tarief vast. Ons uurtarief bedraagt € 160,- excl. btw. Partijen die een mediator inschakelen betalen die kosten gezamenlijk. Onder bepaalde omstandigheden kom je in aanmerking voor gesubsidieerde mediation. Meer weten? Neem gerust contact op.

  • Kun je verplicht worden om aan een mediationtraject deel te nemen?

    Deelname aan een mediation gebeurt altijd op basis van vrijwilligheid. Wel wordt mediation steeds vaker aangeraden als middel om een conflict op te lossen. Het is dan ook aan te raden om mediation een kans te geven en voor een eerste gesprek met de andere partij en de mediator aan tafel te gaan zitten. Meer weten? Neem gerust contact op.

Wat we nog meer voor jullie kunnen doen

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!