Partneralimentatie - Link Juristen en Mediators Skip to main content

Partneralimentatie

Partneralimentatie is in Nederland de financiële bijdrage in de kosten van levensonderhoud na een scheiding, welke door de partner met de meeste inkomsten verstrekt wordt aan de minder draagkrachtige partner.

dienst-mediators

Een punt voor discussie

Partneralimentatie is tijdens het scheidingstraject meestal een flink punt van discussie, vooral de hoogte van de partneralimentatie kan een struikelblok vormen. Vaak komt dat door de tegenstrijdige belangen die er spelen en door misverstanden die er over partneralimentatie bestaan. Dit draagt natuurlijk niet bij aan een goede relatie met elkaar na de scheiding, wat als je kind(eren) hebt natuurlijk wel enorm belangrijk is.

Wanneer en hoelang je recht hebt op partneralimentatie is van verschillende factoren afhankelijk. De hoogte van de partneralimentatie kun je in onderling overleg afspreken. De hoogte van het alimentatiebedrag is namelijk niet in de wet vastgelegd. Wel zijn er normen vastgelegd die dienen als leidraad. Omdat de hoogte van de partneralimentatie niet wettelijk is vastgelegd, is het berekenen van het alimentatiebedrag maatwerk

Laat LINK helpen

Wij kunnen je hier uitstekend mee helpen. Onze LINK juristen bezitten uitgebreide kennis en expertise op het gebied van alimentatie en geven je graag inzicht in dit juridische vraagstuk. Onze LINK mediators kunnen jullie als neutrale en betrouwbare bemiddelaar begeleiden naar een duurzame uitkomst die voor iedereen passend is zodat er een win-winsituatie ontstaat.

Vragen over partneralimentatie

Of neem direct contact op
  • Hoe lang krijg ik partneralimentatie?

    Tot en met 2020 was de maximale duur van de partneralimentatie 12 jaar. Vanaf 2020 geldt een andere regeling, die meestal is beperkt tot vijf jaar. Meer weten? Neem contact op.

  • Wanneer stopt de partneralimentatie?

    De verplichting tot het betalen van partneralimentatie stopt wanneer de ontvanger van de alimentatie hertrouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen. Maar wanneer spreek je nu van samenwonen? Meer weten? Neem contact op.

  • Hoeveel partneralimentatie krijg ik?

    De hoogte van de partneralimentatie kun je in onderling overleg afspreken omdat deze niet wettelijk is bepaald. Wel zijn er normen vastgelegd die dienen als leidraad. Meer weten? Neem contact op.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!