Scheiden met kinderen - Link Juristen en Mediators Skip to main content

Scheiden met kinderen

Er verandert veel in het gezin wanneer je gaat scheiden. Voor kinderen is de impact meestal groot. Zij hebben een stabiel thuis nodig en juist dat verandert bij een scheiding.

dienst-mediators

De scheiding goed regelen voor je kind(eren)?

Zorg dan voor een werkbare relatie met je ex na de scheiding, dat is het grootste cadeau wat je je kind(eren) kunt geven. En omdat wij weten vanuit ons werk en onze ervaringen wat voor uitdaging dat soms kan zijn, hebben wij ons als doel gesteld zoveel mogelijk ouders te helpen bij deze belangrijke taak.

Fotografie: Rosalie Voortman

Scheiden met kinderen

Jouw LINK naar een werkbare relatie met je ex

Bij LINK staat het belang van de kinderen voorop en vanuit die gedachte gaan we aan de slag.

Wij combineren onze juridische deskundigheid (financiële, juridische en fiscale aspecten rondom uit elkaar gaan) met ons werk als mediator, zodat we je kunnen begeleiden gedurende het gehele scheidingsproces en kunnen helpen een werkbare relatie met je ex te creëren.

Met al je vragen kun je bij ons terecht, of het nu gaat om het convenant, het ouderschapsplan, het (her)berekenen van de kinderalimentatie en de partneralimentatie of om je pensioen.

Afspraak maken?


Klik hier voor onze online afsprakenmodule en plan eenvoudig een afspraak in onze agenda.


 

Uitgangspunt en leidraad

Het ouderschapsplan

Hoe jullie in de praktijk verder gaan als gezin na de scheiding ben je verplicht vast te leggen in een ouderschapsplan. In het ouderschapsplan staan in ieder geval afspraken over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken. Ook maak je afspraken over de manier waarop jullie als ouders elkaar informatie verschaffen en elkaar raadplegen over belangrijke zaken met betrekking tot de kinderen. De verdeling van de kosten (kinderalimentatie) van de verzorging en de opvoeding van kinderen  is eveneens een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan.

Het is belangrijk dat kinderen weten waar ze aan toe zijn na de scheiding, dat biedt ze stabiliteit. De gemaakte afspraken in het ouderschapsplan en de zorgregeling zijn het uitgangspunt en de leidraad. Maar belangrijker nog is dat jullie als ouders je kind of kinderen aanmoedigen om de band met de familie en vrienden van beide kanten te behouden. Een stabiel netwerk geeft een kind de zekerheid dat hij of zij altijd terug kan vallen op bekende en vertrouwde personen in hun leven.

Een luisterend oor voor kinderen

Als kinderen behoefte hebben aan een gesprek met een onafhankelijke derde, bieden wij hier ook altijd de gelegenheid toe. In een vertrouwde en rustige omgeving kunnen kinderen dan hun verhaal doen over de scheiding. Het voordeel hiervan is dat er een neutraal en onpartijdig persoon luistert naar de behoeften van jullie kind of kinderen. Anders dan bijvoorbeeld opa en oma en of vrienden die er vaak zelf een mening over hebben. De meeste kinderen ervaren dit soort gesprekken positief. Ze hebben het gevoel dat hun mening er toe doet en vinden het prettig dat er naar hun geluisterd wordt. Deze gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk en kinderen zelf bepalen wat van het gesprek aan de ouders wordt teruggekoppeld.

Gerelateerde diensten

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!