Scheidingsbemiddeling - Link Juristen en Mediators Skip to main content

Scheidingsbemiddeling

Als je gaat scheiden of jullie gaan uit elkaar dan komt er veel op je af. Je krijgt te maken met het aanvragen van de scheiding, de boedelverdeling en mogelijk partneralimentatie. Zijn er kinderen? Dan krijg je ook te maken met een ouderschapsplan en kinderalimentatie.

dienst-mediators

Wat is scheidingsbemiddeling?

Bij scheidingsbemiddeling ga je samen aan het werk om een goede basis voor de toekomst te creëren onder leiding van een mediator. Een mediator is specialist in het begeleiden van de gesprekken tussen jullie. Hij of zij is onafhankelijk, oordeelt niet en fungeert steeds als bemiddelaar. De mediator helpt jullie om écht naar elkaar te luisteren en om uit te spreken wat je werkelijk wil.

Jouw LINK naar het beste resultaat!

LINK mediators zijn deskundig en ervaren en kunnen helpen met alle aspecten van je scheiding. Of het nu gaat om het berekenen van de kinderalimentatie, de partneralimentatie, het opstellen van het convenant of het ouderschapsplan of de gehele begeleiding van je scheiding.

Als neutrale en betrouwbare bemiddelaar begeleiden wij jullie naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Wij werken met een persoonlijke benadering en altijd vanuit de basis van open en eerlijke communicatie, vertrouwen en verbinding. Wij zetten jullie in de stand ‘toekomstgericht’ en creëren daarbij onpartijdig inzicht in alle aspecten die meespelen zoals ieders eigen belang en verantwoordelijkheid en alle juridische en financiële factoren. Vanuit daar begeleiden we jullie naar een passende en duurzame uitkomst. Door te fungeren als jullie ‘LINK’ naar het beste resultaat ontstaat er een win-winsituatie en zijn er geen verliezers.

Vragen scheidingsbemiddeling

Of neem direct contact op
  • Hoe lang duurt een scheidingsprocedure?

    Dat hangt sterk af van hoe snel en makkelijke jullie samen afspraken kunnen maken? Ook hangt het af van hoe druk het is bij de rechtbank. In de regel is scheiden met een mediator sneller afgerond dan scheiden met advocaten en qua kosten beduidend lager. Meer weten? Neem gerust contact op.

  • Wat zijn de kosten van een scheiding?

    Bij een scheiding krijgt je in elk geval te maken met advocaatkosten en griffierechten. Eventueel kunnen daar kosten bijkomen zoals: kosten van een mediator, kosten voor het opvragen van uittreksels en advieskosten (bijvoorbeeld van een belastingconsulent, accountant of fiscalist). Meer weten? Neem gerust contact op.

  • Hoe voorkom ik een vechtscheiding?

    Een gespecialiseerde mediator biedt ruimte voor emoties en kan het hele scheidingsproces goed begeleiden. Daar zijn ze voor opgeleid. Dankzij deze begeleiding worden (ex-)partners het makkelijker met elkaar eens en wordt voorkomen dat de scheiding omslaat in een onoplosbaar conflict. LINK is gespecialiseerd scheidingsmediator en kan helpen. Meer weten? Neem gerust contact op.

Gerelateerde diensten

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!