Echtscheidingsconvenant - Link Juristen en Mediators Skip to main content

Echtscheidingsconvenant

Het echtscheidingsconvenant is de schriftelijke overeenkomst tussen jou en je ex-partner, waarin alle afspraken staan die jullie hebben gemaakt over de scheiding.

dienst-mediators
Echtscheidingsconvenant

De basis van je nieuwe toekomst

Het echtscheidingsconvenant vormt de basis van je nieuwe toekomst. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de inhoud ervan en je daarbij goed te laten adviseren en begeleiden. Als je nu nauwkeurig te werk gaat, kun je later veel problemen voorkomen. Je zal afspraken moeten maken over eventuele partneralimentatie, de boedelverdeling, de woning en het pensioen.

Hebben jullie kinderen? Dan moeten hier natuurlijk ook afspraken over gemaakt worden. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Dit ouderschapsplan wordt op zijn beurt weer opgenomen in het echtscheidingsconvenant.

Dit pakket aan afspraken moet dan nog langs de rechter om het convenant en mogelijk het ouderschapsplan te bekrachtigen. Vanaf dat moment zijn alle gemaakte afspraken rechtsgeldig en ben je dus verplicht om je hieraan te houden.

Laat LINK helpen

Als gespecialiseerd familiemediator kunnen wij jullie uitstekend helpen met alle aspecten van je scheiding. Of het nu gaat om het opstellen van het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan, het berekenen van de partneralimentatie, de kinderalimentatie of de gehele begeleiding van je scheiding.

Als neutrale en betrouwbare bemiddelaar begeleiden wij jullie naar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Wij werken met een persoonlijke benadering en altijd vanuit de basis van open en eerlijke communicatie, vertrouwen en verbinding. Wij zetten jullie in de stand ‘toekomstgericht’ en creëren daarbij onpartijdig inzicht in alle aspecten die meespelen zoals ieders eigen belang en verantwoordelijkheid en alle juridische en financiële factoren. Vanuit daar begeleiden we jullie naar een passende en duurzame uitkomst. Door te fungeren als jullie ‘LINK’ naar het beste resultaat ontstaat er een win-winsituatie en zijn er geen verliezers.

Maak kennis met Janneke Keijzers | Gespecialiseerd familiemediator bij LINK

Vragen over een echtscheidingsconvenant

Of neem direct contact op
  • Is het verplicht om een echtscheidingsconvenant op te stellen?

    Het opstellen van een echtscheidingsconvenant is in principe niet verplicht. Wel ben je verplicht om een advocaat je echtscheidingsverzoek te laten indienen bij de rechter. Meer weten? Neem contact op.

  • Wie maakt het echtscheidingsconvenant?

    Het echtscheidingsconvenant kan worden opgesteld door een mediator of een advocaat. Dit document vormt de basis van je nieuwe toekomst. Het is daarom belangrijk goed na te denken over de inhoud ervan. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op.

  • Wat kan ik doen als mijn ex-partner zich niet aan de afspraken houdt?

    Er zijn een aantal middelen die je kan gebruiken om naleving van de gemaakte afspraken ‘af te dwingen’. In het belang van de kinderen is het echter veel beter om er samen uit te komen. Heb je hierbij hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op.

Gerelateerde diensten

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!