Hulp bij scheiden | Link Juristen en Mediators te Oss Skip to main content

Hulp bij scheiden

Als jullie gaan scheiden komt er veel op je af. Zoals het aanvragen van de scheiding, de boedelverdeling en mogelijk partneralimentatie. Zijn er kinderen? Dan krijg je ook te maken met een ouderschapsplan en kinderalimentatie. Het is belangrijk deze zaken goed te regelen. LINK kan hierbij helpen!

groot-mediators

Wat is scheidingsmediation?

Bij scheidingsmediation gaan jullie samen aan het werk om een goede basis voor de toekomst te creëren. Dit onder leiding van een mediator. Een mediator is specialist in het begeleiden van de gesprekken tussen jullie, is onafhankelijk, oordeelt niet en fungeert steeds als bemiddelaar. De mediator helpt jullie om écht (weer) naar elkaar te luisteren en om uit te spreken wat je werkelijk wil. Onze LINK mediators zijn gespecialiseerd op het gebied van scheidingsmediation. Klik hier voor hulp bij jullie scheiding.

Fotografie: Rosalie Voortman

Scheiden met kinderen

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek!

Afspraak maken

Waarom scheiden met een mediator?

Een groot voordeel van mediation bij een scheiding is, dat jullie scheiding vaak sneller, goedkoper en beter is geregeld dan bij een lange juridische procedure met dure advocaten. Omdat jullie zelf actief mee onderhandelen over de uitkomst van jullie scheiding zullen de uitkomsten ook beter passen en langer stand houden dan met een uitspraak van de rechter in een juridische procedure. Dat is belangrijk, zeker als je na de scheiding nog samen voor de kinderen blijft zorgen.

De mediator

De mediator is de gespreksleider tijdens de mediationgesprekken en zorgt ervoor dat de verstoorde communicatie weer op gang komt.  De mediator zorgt ervoor dat jullie beide je verhaal kunnen doen en helpt bij het zoeken naar passende oplossingen.

Een mediator heeft inzicht in het gedrag en de manier waarop mensen communiceren in een conflictsituatie en helpt jullie om (weer) écht naar elkaar. De mediator is onafhankelijk, oordeelt niet en fungeert steeds als bemiddelaar. Hij/zij bemoeit zich niet inhoudelijk met de situatie en de uitkomst en ervan, wat betekent dat de oplossing volledig in jullie handen ligt. Heel anders dus dan in een rechtszaak, waarbij de uiteindelijke beslissing uit handen wordt gegeven aan de rechter.

Maak kennis met onze mediator: Janneke Keijzers!

Even voorstellen….

Onze werkwijze

Bij scheidingsmediation gaan we met alle betrokken partijen om de tafel. We starten altijd met een eerste vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Partijen maken dan kennis met de mediator en de verwachtingen worden gepeild. We vertellen jullie precies wat kan worden verwacht van het proces. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als er van beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten met het mediationtraject, zal er een een eerste mediationgesprek ingepland worden. Voorafgaand aan dit eerste gesprek gaan we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat de specifieke hulpvraag beschreven. Ook lees je daarin de spelregels van het mediationtraject, zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten afspraken over gemaakt worden en waar willen jullie zelf graag afspraken over maken? Op basis hiervan maken we samen een plan van aanpak en bepalen we hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Lees hier meer over onze werkwijze bij scheidingsmediation!

Onze werkwijze

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat partijen gemotiveerd zijn om samen aan een oplossing te werken. Je onderhandelt allemaal actief mee over de uitkomst. Daarbij kan het gebeuren dat je op een bepaald gebied wat water bij de wijn moet doen. Omgekeerd geldt dat ook voor de ander.

Contact opnemen!

Meer weten over scheidingsmediation?

Wil je weten of wij jullie ook kunnen helpen bij jullie scheiding? Bel, mail of app ons dan gerust. Wij zijn deskundig en ervaren op het gebied van mediation en gespecialiseerd op het gebied van mediation bij scheiden. Onze LINK mediators kunnen helpen met alle (juridische) aspecten van jullie scheiding, denk aan het echtscheidingsconvenant, alimentatie, jullie gezamenlijke woning en de boedel- en pensioenverdeling.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!