Hulp bij scheiden | Link Juristen en Mediators te Oss Skip to main content

Scheidingsbemiddeling

Als jullie gaan scheiden komt er veel op je af. Het aanvragen van de scheiding, de boedelverdeling en mogelijk partneralimentatie. Zijn er kinderen? Dan krijg je ook te maken met een ouderschapsplan en kinderalimentatie. Het is belangrijk deze zaken goed te regelen. Lees hier hoe LINK kan helpen!

groot-mediators

Is de koek op?

Dan staat LINK voor jullie klaar!

Wat er ook speelt bij jullie scheiding wij zijn er om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Onder begeleiding van een van onze ervaren mediators gaan jullie aan het werk om een goede basis voor de toekomst te creëren. Wij helpen jullie door het gehele scheidingsproces heen.

Onze LINK mediators zijn deskundig en ervaren op het gebied van scheidingsbemiddeling en specialist in het begeleiden van de gesprekken tussen jullie. Wij zijn onafhankelijk, oordelen niet en kunnen helpen met alle (juridische) aspecten van jullie scheiding! Klik hier voor hulp bij jullie scheiding.

Fotografie: Rosalie Voortman

Scheiden met kinderen

Hulp nodig? Maak hier online een afspraak in onze agenda. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos!

Afspraak maken

Waarom scheiden met een mediator?

Een groot voordeel van mediation bij een scheiding is, dat jullie scheiding vaak sneller, goedkoper en beter is geregeld dan bij een lange juridische procedure met dure advocaten. Omdat jullie zelf actief mee onderhandelen over de uitkomst van jullie scheiding zullen deze ook beter passen en langer stand houden dan in een juridische procedure. Dat is belangrijk, zeker als je na de scheiding nog samen voor de kinderen blijft zorgen.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Deelname aan het mediationtraject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat jullie gemotiveerd zijn om samen aan een oplossing te werken. Jullie onderhandelen allebei actief mee over de uitkomst van jullie scheiding. Daarbij kan het gebeuren dat je op een bepaald gebied wat water bij de wijn moet doen. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook voor de ander.

De mediator

De mediator is de gespreksleider tijdens de mediationgesprekken en zorgt ervoor dat de verstoorde communicatie weer op gang komt.  De mediator zorgt ervoor dat jullie beide je verhaal kunnen doen en helpt bij het zoeken naar passende oplossingen.

Een mediator heeft inzicht in het gedrag en de manier waarop mensen communiceren in een conflictsituatie en helpt jullie om (weer) écht naar elkaar. De mediator is onafhankelijk, oordeelt niet en fungeert steeds als bemiddelaar. Hij/zij bemoeit zich niet inhoudelijk met de situatie en de uitkomst en ervan, wat betekent dat de oplossing volledig in jullie handen ligt. Heel anders dus dan in een rechtszaak, waarbij de uiteindelijke beslissing uit handen wordt gegeven aan de rechter.

Meer weten over onze mediators? Maak hier kennis met Janneke Keijzers; mediator en jurist en de drijvende kracht achter LINK!

Janneke Keijzers

Onze werkwijze

Samen gaan we aan tafel. We starten altijd met een eerste vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Jullie maken dan kennis met de mediator die jullie verwachtingen zal peilen. De mediator vertelt jullie precies wat kan worden verwacht van het proces en natuurlijk is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als er van beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten met het mediationtraject, zal er een een eerste mediationgesprek ingepland worden. Voorafgaand aan dit eerste gesprek gaan we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat de specifieke hulpvraag beschreven. Ook lees je daarin de spelregels van het mediationtraject, zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten afspraken over gemaakt worden en waar willen jullie zelf graag afspraken over maken? Op basis hiervan maken we samen een plan van aanpak. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Lees hier meer over onze werkwijze bij scheidingsbemiddeling!

Onze werkwijze
Contact opnemen!

Meer weten over scheidingsbemiddeling?

Wil je weten of wij jullie ook kunnen helpen bij jullie scheiding? Bel, mail of app ons dan gerust. Wij zijn deskundig en ervaren op het gebied van mediation en gespecialiseerd op het gebied van mediation bij scheiden. Onze LINK mediators kunnen helpen met alle (juridische) aspecten van jullie scheiding, denk aan het echtscheidingsconvenant, alimentatie, jullie gezamenlijke woning en de boedel- en pensioenverdeling.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!