Mediation - Hulp bij scheiden - Oss | Link Juristen en Mediators Skip to main content

Mediation

Wil je er samen (weer) uitkomen en tot passende oplossingen komen zonder dure advocaten en een langdurige rechtszaak? Kies dan voor mediation bij LINK.

groot-mediators

Wat is mediation?

Mediation is de Engelse vertaling van conflictbemiddeling. Een vorm van geschiloplossing zonder tussenkomst van de rechter. Bij mediation proberen partijen met hulp van een mediator samen tot een oplossing te komen. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding of een arbeidsgeschil. Het gaat bij het vinden van de oplossing niet om wie er juridisch gelijk heeft, maar dat de oplossing passend is voor alle partijen. De afspraken die volgen uit de mediation worden vastgelegd in een overeenkomst. Lees hier meer over mediation bij LINK!

Fotografie: Rosalie Voortman

mediation

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek!

Afspraak maken

Waarom Mediation?

Een groot voordeel van mediation is, dat een zaak vaak snel en relatief goedkoop (ten opzichte van een juridische procedure met advocaten) wordt opgelost. De oplossing sluit ook beter aan op de wensen van partijen waardoor de oplossing ook langer stand zal houden. Dat is belangrijk, want vaak kom je elkaar weer tegen. Bijvoorbeeld als je na een scheiding nog samen voor de kinderen blijft zorgen.

De mediator

De mediator is de gespreksleider tijdens de mediationgesprekken en zorgt ervoor dat de verstoorde communicatie weer op gang komt.  Hij of zij zorgt ervoor dat alle partijen hun verhaal kunnen doen en helpt partijen om samen te zoeken naar een passende oplossing.

Een mediator heeft inzicht in het gedrag en de manier waarop mensen communiceren in een conflictsituatie en helpt partijen om écht naar elkaar. Een mediator is onafhankelijk, oordeelt niet en fungeert steeds als bemiddelaar. De mediator bemoeit zich niet inhoudelijk met het conflict en de uitkomst ervan, wat betekent dat de oplossing volledig in handen van de partijen zelf ligt. Heel anders dus dan in een rechtszaak, waarbij de uiteindelijke beslissing uit handen wordt gegeven aan de rechter.

Maak kennis met onze mediator: Janneke Keijzers

Even voorstellen….

Onze werkwijze

Bij mediation gaan we met alle betrokken partijen om de tafel. We starten altijd met een eerste vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Partijen maken dan kennis met de mediator en de verwachtingen worden gepeild. De mediator vertelt jullie precies wat kan worden verwacht van het proces. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als er van beide kanten een klik is en er voldoende vertrouwen bestaat om te starten met het mediationtraject, zal er een een eerste mediationgesprek ingepland worden. Voorafgaand aan dit eerste gesprek gaan we de mediationovereenkomst ondertekenen. In deze overeenkomst staat de specifieke hulpvraag beschreven. Ook lees je daarin wat de spelregels van het mediationtraject zijn, zoals bijvoorbeeld de geheimhouding.

Tijdens het eerste mediationgesprek wordt jullie situatie geïnventariseerd. Waar moeten afspraken over gemaakt worden en waar willen jullie zelf graag afspraken over maken? We maken samen een plan van aanpak en bepalen hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het traject!

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat partijen gemotiveerd zijn om samen aan een oplossing te werken. Je onderhandelt allemaal actief mee over de uitkomst. Daarbij kan het gebeuren dat je op een bepaald gebied wat water bij de wijn moet doen. Omgekeerd geldt dat ook voor de ander.

Contact opnemen!

Meer weten over mediation?

Wil je weten of mediation ook geschikt is voor jullie situatie? Bel, mail of app ons dan gerust. Wij zijn deskundig en ervaren op het gebied van mediation en onze LINK mediators hebben ruime ervaring met het verzorgen van diverse vormen van mediation.

Bericht delen:

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!