Personen- en familierecht - Link Juristen en Mediators Skip to main content

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht is het onderdeel van het burgerlijk recht dat zich bezighoudt met afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding en andere zaken in verband met de hoedanigheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen.

groot-juristen

Van huwelijkse voorwaarden tot adoptie

Voorbeelden van onderwerpen die onder het personen- en familierecht vallen zijn wijziging van de huwelijkse voorwaarden, naamswijziging (achternaam), adoptie, erkenning/ontkenning vaderschap. Met betrekking tot scheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap geeft het personen- en familierecht regels voor de procedure, boedelverdeling, partneralimentatie, co-ouderschap en pensioenafspraken.

Juridisch juist handelen voorkomt vaak al een vervelende situatie of een conflict. Het is onze missie om particulieren, bedrijven en overheden te helpen (juridische) conflicten te voorkomen, te beperken of op te lossen zonder dure rechterlijke procedure.

LINK Juristen zijn deskundig op verschillende onderdelen van het Personen- en familierecht en geven daarin graag onafhankelijk en deskundig advies. We werken met een persoonlijke benadering en altijd vanuit de basis van open en eerlijke communicatie, vertrouwen en verbinding. Wij kijken naar de behoefte en belangen achter de hulpvraag en gaan vanuit daar met elkaar op zoek naar de oplossing! Door te fungeren als ‘LINK’ naar beste uitkomst voor alle partijen ontstaat er een win-winsituatie.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie! ☕️

Kennismaken doen we graag en kost je helemaal niks!